Oyun ve çalışma ortamınızı daha iyi hale getirmenin 22 yolu

Kendinize ait bir masaya sahip olmaktan daha iyi olan şey, kendinize ait aksesuarların olduğu bir masanız olması olabilir. Hele de bu aksesuarlar işe yarayacak şeyler olduğunda keyfi ikiye katlamak mümkün. İşte her tercihe uygun, hem görsel hem de işe yarayacak birkaç fikir.

1 – Saat

Bütün gün toplantısı olan biriyseniz veya bir şeylerin vaktini kaçırmak gibi bir huyunuz varsa, dijital bir ortamın dışında masanızda duracak bir saat bu konuda size yardımcı olacaktır. Çeşit çeşit tasarımların arasından size uygun olanı seçme imkanınız da olması cabası.

2 – PlayStation Kontrolcü İkonları

Masayı şık göstermenin dışında, eğer oyuncu biriyseniz yakın zamanda 30. yılını kutlayan PlayStation hayatınızın bir dönemine etki etmiş olmalı. İnternette ışıklı ve ışıksız versiyonlarını bulabileceğiniz bu aksesuar için masanızın yatayda biraz uzun olması gerekse de, güzel göründüğü şüphesiz.

3 – Laptop / Monitör Standı

Özellikle benim gibi masaüstü bir PC yerine Laptop tercih ediyorsanız, göz seviyenize uygun bir konumda olmayan bir Laptop, boyun ve sırt ağrılarınızın başlıca sebebi olabilir. Tabi bu noktada masanın yüksekliği de bir faktör olsa da, laptop standları birkaç farklı versiyonda bulunabiliyor. Altında küçük bir aralık olan modellerden tutun da, aslında stand gibi çalışan soğutuculara kadar geniş bir yelpazede ürün bulmak mümkün.

Monitör standı ise masaüstü PC kullananlar için. Burada en kritik şey ciddi miktarda para verdiğiniz monitörün düşmemesi için, uyumlu ve mümkünse bir miktar büyük (ve güçlü) bir stand almanız. Monitör standları laptop standları kadar dikeyde uzun olmadığı için uygun olanı bulması daha kolay olacaktır. Çift monitör kullanan biriyseniz, masayı boydan boya kaplayan modellere de bakabilirsiniz.

4 – Çerçeveli Dekorlar

Yine çeşitli türlerde bulabileceğiniz bu dekorları, masanın görünür bir yerine yerleştirmek isteyebilirsiniz. Çok daha etkili ancak uğraştıran bir uygulama da, bunları masanın içine gömmek olabilir. Hangi seçeneği seçerseniz seçin, eski kontrolcülerden tutun da, bir firmanın veya oyunun bugüne kadarki serüvenini anlatan oldukça fazla model mevcut.

5 – Masa Altlığı

Benim gibi oyuncuların adeta halı gibi mousepad’ler ile çözdüğü bu dilemma, eğer fare algılama hızının veya dokunun bir önemi yok ise çok daha şık ve kaliteli tasarımlarla çeşitlenebiliyor. Boydan boya mousepad kullanmanın (örneğin bendeki 90x40cm bir mousepad) avantajlı yanı ise, fiziksel olarak masayı bitirmediğiniz sürece oyun seanslarında mousepad limiti diye bir şeyin olmaması.

6 – Kalemlik & Kalem

Çalışma masasına daha uygun olacak bu aksesuar da, bir yazım sırasında “şu kalem neredeydi” gibi soruları elimine edecek. Mümkünse jel tarzda, kolay kolay tükenmeyen kalemler tercih edebilirsiniz. Nereye yazacağız diye düşünmeniz halinde küçük yapışkanlı not defterlerinin olduğu setlere bakabilirsiniz. Ev ortamında kedi besliyorsanız kalemliğiniz olsa da “şu kalem neredeydi” sorusunu yine de sormanız olası.

7 – Kulaklık Standı

Çalışırken güzel bir kulaklık olmazsa olmazdır. Oldukça çeşitli hatta fonksiyonlu olabilecek bu modellerde de ihtiyaca göre seçim yapmanız mümkün. Masada biraz yer kaplasa da, fena görünmüyor.

8 – Dünya Küresi

İlkokullardaki klasik mavi renkte küre yerine daha artizan modelleri masanıza süs olarak koyabilirsiniz. Eğer o günlere dönmek isterseniz haritada Türkiye’yi bulmaya çalışabilirsiniz.

Biraz daha paraya kıyabilirim diyorsanız tüm Güneş sistemini barındıran ışıklı küreler de seçenekleriniz arasında. Galaksilere kadar uzanan bu yolda yine Türkiye’yi bulmaya çalışabilirsiniz. Voyager 1’in 1990’da çektiği görüntüyü hatırlarsanız dert tasa kalmaz.

9 – Hoparlör

Özellikle kulaklıkla oyun oynamayı tercih etmeyen, veya film atmosferinin yüzüne vurulmasını (gerçek anlamda) isteyen biriyseniz, piyasada bulunabilecek harika hoparlörleri masanın köşelerine koyup kendinize bir atmosfer kutusu yaratabilirsiniz. Baştan uyaralım, bu konuda bütçelerin ucu bucağı pek yok.

10 – Şarj İstasyonu

Telefonu, kulaklığı kullanmıyorken koyacak en iyi yerlerden biri bence şarj istasyonları. Hem nerede durduğunu biliyorsunuz. Hem de boş durmak yerine şarj oluyorlar. Birkaç tanesi bir arada olan modellerle aynı anda saati, kulaklığı ve telefonu şarj etmek de mümkün. Ofis ortamında kullanıyorsanız da “ince uçlu şarj aleti var mı” sorusuna “benim şarj kablosuz ya :)” diyerek hava atabilirsiniz.

11 – Funko Pop!

Biraz pahalı fiyatları olsa da, Funko Pop! o kadar çeşitli ve güzel görünüyor ki, ilginizi çeken bir tane bulmanız çok kolay. Eğer biraz daha özel görünsün veya masamda çok yer yok derseniz Bitty Pop!’lara da bakabilirsiniz.

12 – Ofis Sandalye Matı

Bir anda masadan ayrıldık. Ancak bu o kadar kritik olabilen bir şey ki, dahil etmesek olmazdı. Özellikle halı ortamında ofis sandalyelerinin tam performanslı çalışmasına engel olan dokuyu pürüzsüz hale getiren bu matlar, çalışma esnasında biraz hareket etmek istediğinizde yardıma koşuyor. Alırken dikkat etmenizi önerdiğimiz şey, paketlemede düz (katlanmadan) gelen modeller.

13 – Işık Şeridi

Büyük çoğunluğu LED olan bu ışık şeritleriyle yapılabilecekler çok çeşitli. Hareketli ışıklar yerine daha çok ambiyans veya sese duyarlı kullanmanızı öneriyoruz. Pek çoğu kontrolcü birimlere sahip gelen modeller ile çalışma ortamına güzel bir estetik katabilirsiniz.

14 – Mum

Tütsüyü tercih etmeme sebebimiz tütsünün geride bıraktıkları. Zaten ne olursa, hep geride kalanlara olur. Konumuza geri dönersek, mum konusunda eğer mum karşıtı biri değilseniz, en sevdiğiniz, ama dahha önemlisi sizi en çok huzura erdiren kokuyu seçmeniz önerimiz. Özellikle şık mumluklar ile gelen mumlar, hem görseli hem de çehreyi çok kolay değiştirebilir. Bonus olarak eğer siz de benim gibi kibrit kokusu seviyorsanız kaliteli bir kibriti de masanın yakınlarında tutabilirsiniz.

15 – USB Hub

Şarj istasyonunun bir benzeri olarak, ama asıl amacı çoklayıcı gibi çalışan USB Hub’lar ile cihazınızın sahip olmadığı işlevleri sağlamanın yanı sıra, bunlara kolayca erişme imkanına da sahip oluyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken nokta, bazı çoklayıcıların tek girişi çokladığı için tam performans verememesi. Yani buraya USB’yi ciddi kullanacak bir cihaz takarsanız, tam verim alamamanız mümkün.

16 – Akıllı Ampuller

LED ışıkların benzeri gibi, ancak bu sefer çalışma masanızın yanındaki dolap gibi bir miktar daha uzağa konumlamanızı önerdiğimiz (gücü sebebiyle) ürünler bunlar. Ambiyans açısından faydalı olmasının yanı sıra, ev sistemi kullanıyorsanız “şu saatte açılsın” gibi komutlara da atamanız mümkün.

17 – Masa Lambası

Kitap okumak, bir yazı yazmak için en uygun ürünlerden biri olan masa lambası için şahsi önerim, masaya klips ile tutunabilen ve boynu ayarlanabilen bir lamba almanız. Masanın iç bölümünde yer kaplamayacağı için, ne zaman nerede isterseniz orayı aydınlatabilirsiniz.

18 – Küçük Uçak

Genel olarak havayolu şirketlerinde gördüğümüz bu uygulama, büyük yolcu uçaklarından tutun da F14B gibi jetlere kadar geniş bir yelpazede bulunabiliyor. Bir tık ötesi de kendiniz bir uçak maketi alıp, bunu yapmak olabilir. Böylece hem eseriniz ile gurur duyar, hem de uçakların teknik kusurlarını kapatabilirsiniz.

19 – Küçük LEGO Seti & Figürü

LEGO’ların her yaşa ve her zevke hitap edebilen yönü ile isterseniz lego çiçeklerden oluşan bir saksı veya Friends dizisinin ünlü Central Perk Cafe’sini çalışma ortamınıza taşıyabilirsiniz. Kedi uyarısını burada tekrar yapmayı uygun görüyorum. Hele de küçük parçalar olunca aman dikkat.

20 – Organizer

Bant, makas gibi ileri düzey denebilecek ofis gereçlerini bir arada tutan organizerler de ortamı daha iyi hale getirebilir. Ofis odaklı bu yatırım ile neyi nereye koyduğunuzu hatırlamanıza gerek kalmayacaktır.

21 – Masa Üstü Elektrik Süpürge

Varlığını bu yazıyı hazırlarken öğrendiğim bu gereç, masa başında kurabiye gibi şeyler yiyen veya sık sık tozlanan bir masaya sahip bireyler için. Ben hala ıslak mendil ile masamı sildiğim (ve bir şeyler yerken tabak kullandığım) için bu seviyeye gelemedim. Ancak birinin işine yarayabilir.

22 – Çöp Kutusu

Ufak bir şeyi atmak için yerinizden kalkmamanızı sağlaması ile minik çöp kutuları oldukça işlevsel. Masanın üstüne konabilecek modeller veya direkt olarak masanın altına girebilecek daha klasik modelleri mevcut. Ağzı kapanabilen modeller çok daha hijyenik olacaktır.

Mehmet Nalçakan
Gamer Benchmark Türkiye
Logo
Ürünleri Karşılaştır
  • Klavye (0)
  • Mouse (0)
  • Kulaklık (0)
  • Mousepad (0)
Kıyasla
0